Agenda

12 december 2018

Hermann Wesselink College, Amstelveen 

 

21 december 2018

Zone College, Borculo

Button-Donaties-wit-rood

06 03 2012

YouPlay @ Meer Jazz 2012

Een leerzame dag boordevol muziek?
Zaterdag 2 juni 2012 tijdens het Meer Jazz Festival in Hoofddorp in samenwerking met Stichting SWING >> de YouPlay workshop- en improvisatie dag!

YouPlay is specifiek op amateurmuzikanten gericht. De dag bestaat uit groepsrepetities, workshops, tutti repetities en een slotconcert, onder leiding van de leden van het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet en trombonist/dirigent Ilja Reijngoud. Tijdens het slotconcert vormen alle deelnemers één groot Play-In orkest waarbij musici van het Quintet als gastsolist optreden. Dit concert is bovendien officieel onderdeel van het Meer Jazz Festival 2012.

Tijdens de workshopdag doorloop je het hele traject van eerste kennismaking met de muziek tot uitvoering hiervan. Het repeteren in kleinere groepen (secties) geeft meer inzicht in de materie en bevordert het samenspel.

De sectierepetities en workshops staan onder leiding van de muzikanten van het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet, de tutti repetities en het concert worden geleid door dirigent/trombonist Ilja Reijngoud. Bij de workshops krijg je ook ruim de gelegenheid om je onder begeleiding te verdiepen en te oefenen in improvisatie. Bij de speciaal voor YouPlay gearrangeerde stukken kan het geleerde tijdens het Play-In concert direct in praktijk worden gebracht.

Line-up Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet :
Ruud Breuls – trompet
Simon Rigter - tenorsaxofoon
Karel Boehlee – piano
Jos Machtel – bas
Marcel Serierse - drums

Meer informatie omtrent het programma vind je op www.youplay.nu


Geïnteresseerd?
YouPlay staat open voor alle musici uit de regio en is geschikt voor musici van alle leeftijden. Het makkelijk van blad kunnen spelen (in HaFaBra-termen: landelijk examen B) is wel een pre. Je bent die zaterdag 2 juni van 10.00 tot 21.00 uur in de weer met workshops, repetities en het Play In concert. Waarschijnlijk wordt de voorafgaande woensdagavond 30 mei al een eerste tutti-repetitie georganiseerd om kennis te maken met de muziek. De bladmuziek ontvang je een maand van tevoren.


Dankzij diverse fondsen en culturele instellingen zijn de kosten voor deelname slechts € 20,- per persoon, dit is inclusief lunch en diner. Er is plaats voor 50 tot 70 deelnemers en voor alle instrumenten behalve zang.


Meedoen?
Je kunt je nu inschrijven via het inschrijfformulier op de website www.youplay.nu

SWING webshop 89x100
 
 
 
 
 
 
 
 

Logo-YouPlay-zonder-titel