docententraining klats

Docententraining Klats!

Klats! is een compacte methode met 8 inspirerende sessies rondom improvisatie waarbij de discipline muziek centraal staat. Een methode voor de bovenbouw van het primair onderwijs, waarmee docenten op didactisch verantwoorde wijze aan de slag kunnen met improvisatie. De sessie-instructies zijn van stap tot stap helder uitgewerkt. De methode is met name geschikt voor groep 4, 5 en 6.

De trainingKlats smll
In de training maken docenten in 1,5 tot 2 uur tijd zichzelf een lesmethode eigen, waarmee ze daarna 8 sessies van een uur kunnen verzorgen rondom Muzische vorming. Speciaal voor de leerkracht die geen instrument bespeelt, op zoek is naar nieuwe frisse inspiratie of gewoon eens iets heel anders wil doen tijdens de lessen.

Wat moet de basiskennis van de docent zijn?
De lessen kunnen worden gegeven door de groepsleerkracht. Er is geen muziekkennis vereist. Iedere sessie wordt voorafgegaan door een werkoverzicht waarin de voorbereiding door de leerkracht, de benodigdheden en het doel van de sessie beschreven staat.

Hoeveel lessen per schooljaar biedt de methode?
Bestaat uit 8 sessies (5 sessies voor groep 4; 3 sessies voor groep 5 en 6) Lesduur per sessie: 45-60 minuten. De sessies zijn eventueel op te splitsen in meerdere lessen.

DT Klats Gerhardt-HeusinkveldDoor wie wordt de training verzorgd?
Gerhardt Heusinkveld werkt al meer dan 7 jaar in het basis- en voortgezet onderwijs. Hij schreef onder andere de lesmethode Klats!; schreef mee aan 4 lesmethodes voor Musica, België; bracht een kinder-CD uit 'Alles maakt geluid' met een interactief luisterverhaal; geeft trainingen aan docenten Muzische vorming. Dit alles vanuit de passie om liefde voor muziek over te brengen op een nieuwe generatie en de visie dat muziek het beste middel is om kinderen te helpen zichzelf te laten uiten. Gerhardt is artiest en bracht verschillende succesvolle albums uit. Ook speelt hij in Beans & Fatback waarmee hij Oerol, Lowlands en theaters van Nederland bespeelde.

Waar wordt de training gegeven?
Bij u op school.

Benodigdheden:
Trommel of handtrom, cd-speler, eventueel gitaar of piano, eventueel een digibord.

Productiecode 0111DT

Button-naar-webshop