Agenda

12 december 2018

Hermann Wesselink College, Amstelveen 

 

21 december 2018

Zone College, Borculo

HBB

YouPlay festival 2014 Alkmaar

Op zaterdag 1 november en zondag 2 november 2014 organiseert Stichting SWING in samenwerking met Artiance, Centrum voor de Kunsten en Stichting Holland Bigband "Jazz Academy" het YouPlay workshop en improvisatiefestival in Alkmaar. Een regionaal workshopfestival met landelijke uitstraling gericht op amateur musici en in het bijzonder jongeren.

Workshops:
Er is een educatief programma samengesteld met verschillende workshops, sectierepetities, tutti repetities en een groots slotconcert. De workshops staan in het teken van lichte muziek en worden geleid door de professionele musici van de Holland Bigband. De workshops vinden plaats bij Artiance, Centrum voor de Kunsten, Alkmaar. 

Play In:
Tijdens het festival wordt er een play in orkest geformeerd. Het orkest staat onder leiding van de bekende bassist/arrangeur Johan Plomp! Naast een drietal orkestrepetities vinden er ook drie sectierepetities plaats. Deze sectierepetities staan ook onder leiding van musici van de Holland Bigband. De Holland Bigband is een 18-mans orkest van topklasse waar de energie vanaf spat. Onder leiding van trompettist Loet van de Lee heeft de band sinds de oprichting in 2003 een markante reputatie opgebouwd bij zowel jazzliefhebbers als artiesten.

Concert:
Op zondagmiddag is er een afsluitend concert. Voor de pauze zal het play in orkest haar opwachting maken en na de pauze zal de Holland Bigband een concert verzorgen. De optredens vinden plaats in de kleine zaal van Theater De Vest.

Deelnemen?
Musici die willen deelnemen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Stichting SWING - info@swingweb.nl of via het inschrijfformulier op www.youplay.nu. Het is ook mogelijk om je via Artiance aan te melden.

De bijdrage voor deelname aan de repetities, workshops en het orkest bedraagt € 30,- p.p. voor allebei de dagen inclusief lunch.

Flyer YouPlay 2014 Alkmaar:
klik hier